KolaycaYap.Com – Kolayca Yapılabilecek Herşey

Kapadokya sevdasını taşlara resmetti

Kapadokya’ya özgü sembollerle eserler üreten resim sanatçısı Hatice Abalı, bölgeye olan sevgisini taşlara resmetti. Altıncı illüstrasyon …

Kapadokya sevdasını taşlara resmetti

Kapadokya’ya özgü sembollerle eserler üreten resim sanatçısı Hatice Abalı, bölgeye olan sevgisini taşlara resmetti. Altıncı illüstrasyon sergisini açan sanatçı, çalışmalarını hikayesi olan taşlara resmederek bölgeye özgü eserlere imza atıyor.

Kapadokya’ya özgü sembollerle eserler üreten resim sanatçısı Hatice Abalı’nın ‘Kapadokya’nın Perileri 2021’ adını verdiği 6. kişisel illüstrasyon sergisi, Nevşehir’in Uçhisar ilçesinde Argos in Capadocia’da bulunan müze salonunda sanatseverlere kapılarını açtı.

Kapadokya’nın tarihi coğrafyasından ilham alan sanatçı Abalı, eserlerinde yıllarca antika pazarlarından topladığı Osmanlıca dergi kupürlerini, bölgeye özgü taşların üzerine çocukluğunda duyduğu, gördüğü ve hayal ettiği döngüyü bir etkileşim içine girerek aktarıyor.

“ÇALIŞMALARIMI TAŞ ÜZERİNE RESMEDİYORUM”

Abalı, “Çalışmalarımı taş üzerine resmediyorum. Taşlarımız oniks taşı. Antikacılardan toparladığım kupürleri, kullandığım malzeme ve materyallerle bugüne taşımak istedim. Taş yaşanmış ve geçmişten gelen bir ürün. Derdimi, duygularımı düşüncelerimi illüstrasyonla anlatıyorum. Burası çok zengin bir bölge. Küçüklüğümde gördüğüm, duyduğum ve anlatılan efsaneler şu anki resimlerimin konusu oldu” diye konuştu.

İlk resmini ilkokulda çizdiğini söyleyen Abalı, “İlk olarak taş üzerine bir deney yapmıştım. Taşın enerjisini çok beğendiğim için taş üzerinde ilerlemeye karar verdim. Kapadokyalıyım, Uçhisarlıyım. Yaşadığım bölgeye aşığım. Aşkımı taşlara yansıttım” dedi. 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ