KolaycaYap.Com – Kolayca Yapılabilecek Herşey

Emzirirken kilo nasıl verilir? Emzirme döneminde kilo vermenin 12 adımı

Hamilelik döneminde alınan doğum kilolarından kurtulmak isteyen birçok anne sütün kesilmeden kilo vermek istiyor. Yeni doğmuş anneler için …

Emzirirken kilo nasıl verilir? Emzirme döneminde kilo vermenin 12 adımı

Hamilelik döneminde alınan doğum kilolarından kurtulmak isteyen birçok anne sütün kesilmeden kilo vermek istiyor. Yeni doğmuş anneler için emzirme süreci çok büyük soru işaretleriyle doludur. Emzirirken kilo vermek tehlikeli mi ? Kilo vermeye ne zaman başlamalı, emziren anneler nasıl zayıflar? Emziren anneler en kolay nasıl kilo verebilir? İşte emzirme sırasında güvenli ve hızlı kilo vermenin 12 adımı…

Uzmanlara göre düşük kalorili diyetler anne sütünü azaltır ve bu durum bebeğinizin gelişimini ve sağlığını etkiler. Bu yüzden hamilelik dönemindeki alınan kiloları emzirme döneminde eritmek için sağlıklı ve doğru bir beslenme planı çok önemlidir. Diyet, doğru bir şekilde uygulandığı zaman etkisini göstermektedir. Doğum kilolarından kurtulmak isteyen anneler emzirme sürecinde aç kalmamalı ve tek gıdaya yönelten diyetler yapmalıdır. Annenin kendini daha iyi hissetmesi ve eski kilosuna kavuşması için emzirme döneminde kilo vermenin 12 adımı sizler için derledik. İşte cevaplar:

EMZİRMEK KİLO VERDİRİR Mİ?

Yeni doğum yapmış annelerin en çok merak ettiği konulardan biri de emzirmenin kilo verdirip verdirmediğidir. Yapılan araştırmalara göre emzirmek annenin vücudundaki ödemin hızla kaybetmesini sağlayan etkenlerden biridir. Doğum yapan anne bebeğini emzirme esnasında efor harcamadan kilo verir. 

emzirmek kilo verdirir mi

DİYET YAPMAYA NE ZAMAN BAŞLAMALI?

Beslenme ve diyet uzmanları doğumdan sonra ilk 6-8 hafta diyet yapılmaması gerektiğini belirtiyor. Bu dönemde sütün miktarı ve kalitesi arttığı için sonrasında diyete başlanması önerilmektedir.

emzirirken nasıl kilo verilir

EMZİRİRKEN KİLO VERMENİN 12 ADIMI

  1. İlk olarak yeni doğum yapan bir anne diyetisyen kontrolünde beslenme programını oluşturması çok önemlidir. Uzmanlara göre yapılan diyetle haftada yarım kilodan fazla kilo verilmesi sakıncalıdır.
  2. Bebeğinizi belli aralıklarla uykudan uyandırıp sürekli emzirmeye çalışın. Emzirmek kalori yakmanızı sağlayacaktır. Emzirirken harcanan kalori 1 saat kadar spora eş değerdir. 
  3. Emzirme döneminde mutlaka 3 ana öğün ve 3 ara öğün şeklinde beslenin. Düzenli ve sağlıklı beslendiğiniz takdirde hem bebeğiniz hem de siz sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatabilirsiniz. 
  4. Bebeğinize daha çok süt olsun hem de sıvı ihtiyacınızı karşılamak için bol bol su tüketmeye dikkat edin. Günde en az 13 su bardağı su tüketin.
  5. Bağırsakların çalışması ve sindirim sisteminizin hızlı olması için posalı yiyecekler tüketebilirsiniz. Diyetinizde mutlaka kuru baklagiller, posa açısından zengin sebze ve meyveler bulundurun.  
  6. Fırsat buldukça kısa olsa da yürüyüş yapabilirsiniz. Yürüyüş yapmak zayıflarken vücudunuzu daha hızlı forma girmesini sağlayacaktır.
  7. Kemiklerinizin daha fazla güçlenmesi için kalsiyum ve protein bakımından zengin besinler tüketmeniz gerekiyor. Bunlar, süt, yumurta, yoğurt ve peynir çeşitleridir. 
  8. Kültürümüzde yaygın bir söylem olan tatlı süt arttırır lafına göre hareket ederek tatlı tüketiminden kaçının. Onun yerine hafif ve sütlü meyveli tatlıları tercih edebilirsiniz. 
  9. Kızartmalardan ve fast food yiyecekleri uzak durun. Bu yiyecekler daha çok acıktırır ve daha fazla yiyecek tüketmenizi neden olur. 
  10. Yemeklerde en sağlıklı olan zeytinyağını tüketin. Hem sağlığınız hem de bebeğinizin sağlığı için yemekleri fırında ve haşlama olarak pişirerek tüketebilirsiniz. 
  11. Eğer normal doğum yaptıysanız ve hareket yapma gibi zorluk çekmiyorsanız çok hafif olsa egzersiz yapabilirsiniz. 
  12. Uyku düzenine dikkat edin.

emziren anneler için diyet listesi

EMZİREN ANNELER İÇİN ÖRNEK DİYET LİSTESİ 

SABAH:

  • 1 bardak süt,
  • 1 adet haşlanmış/az yağda pişirilmiş/ıspanakla zenginleştirip omlet şeklinde yumurta,
  • 1 dilim peynir,
  • 4-5 tane zeytin,
  • 1 dilim tam buğday ekmeği

ARA ÖĞÜN:

  • 1 tane elma ya da 1-2 kuru kayısı ya da incirli 1 kase yoğurt

ÖĞLE:

  • 1 porsiyon yağsız etli sebze veya baklagil yemeği,
  • 1 kase yoğurt, (içine ceviz ya da badem gibi kuru yemişler)
  • Bol yeşillikli bir salata
  • Sadece haşlanmış makarna.

ARA ÖĞÜN:

  • 1 kase yoğurtlu kereviz salatası,

AKŞAM

  • 1 kase besleyici bir çorba,
  • 1 porsiyon haşlanmış, fırınlanmış ya da ızgarada pişirilmiş kırmızı et ya da tavuk
  • 1 büyük kase bol yeşillikli, domates ve havuçlu salata. 

ARA ÖĞÜN:

  • Yarım elma, muz ya da armut veya 1 bardak süt.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ