KolaycaYap.Com – Kolayca Yapılabilecek Herşey

Çocuk psikiyatristi veya psikoloğuna hangi durumlarda başvurulur?

Bir çocuğun akıl ve ruh sağlığı açısından, çocuk psikiyatri veya çocuk psikoloğu uzmanına götürülmesi önerilen çocuklarda belirgin olarak ortaya …

Çocuk psikiyatristi veya psikoloğuna hangi durumlarda başvurulur?

Bir çocuğun akıl ve ruh sağlığı açısından, çocuk psikiyatri veya çocuk psikoloğu uzmanına götürülmesi önerilen çocuklarda belirgin olarak ortaya çıkan işaretler, uzmanlar tarafından ortak şekilde belirlendi. Çocuk psikolojisiyle kim ilgilenir? Çocuğun destek almasını işaret eden 11 madde nedir?

Çocuk psikiyatrisi tıp alanında ihtisas yapmış bireylerin çalışma alanıdır. Genellikle psikolojik tedaviyle birlikte ilaç tedavisi uygulamaktadırlar. Çocuk psikoloğu ise, psikoloji bölümünden mezun, çocuk alanında yüksek lisans yapmış insanlardır. Tedavi yöntemlerini tamamen psikoloji üzerine etkinlikler ve sözlerle gerçekleştirmektedirler.

Herhangi birine gittiğiniz takdirde kendi alanlarına yönelik yönlendirmeleri yapabilmektedirler.

çocuk psikolojisi rahatsızlıkları uzmanı

Her iki kulvardakiler de çocuk ve ergenler üzerinde destekleyici, ruh hastalıkları ve psikolojik tramvalar üzerinde çalışmaktadırlar. Tıp fakültelerinde ya da eğitim hastanelerinde, klinik ofislerinde görevlerini icra ederler.

çocuk psikolojisi rahatsızlıkları uzmanı

Çocuk ve ergenlerde psikolojik sıkıntıların erken teşhisi, sonraki yaşantısı için çok önemlidir. Psikologlar tarafından oluşturulan çocuklarda desteğin ve psikolojik tedavinin gerektiğini öne süren 11 işaret yayınlandı. Bu işaretlerle ebeveynlere ne zaman uzmana gitmeleri gerektiğini ve destek almaları için en uygun ne zaman olduğunu belirlemede kullanılması önerildi.

çocuk psikolojisi uzmanları

Ebeveynler için çocukların tanımlanması ve fark edilmesinin zor olduğunu öne süren uzmanlar, tanı ve tedaviden fayda görebilecek bir çok çocuğun ihtiyaç duydukları yardımı alamadıklarını belirtti. Bunların başındagerek ebeveynin tutumu (benim çocuğumda sıkıntı olamaz), gerekse kabul ediş olduğunun altını çizdi.

Çocuk ve ergen psikiyatristleri için uyarı işaretleri şunlardır:

  • Olağan davranış ne kadar sürdüğü?
  • Yaşamı kalitesini nasıl etkilediği?

çocuk psikolojisi uzmanları

Çocukları üzen, okulda, çevresinde, akranlarında yaşadığı problemlerin kalıcı etkiye sahip olabildiğinin altını çizen uzmanlar, bu durumun çocuğun duygu durumu, düşünme sistemi, odaklanma ve beceri sorunu, başarı düşüşü, ilerideki yaşantısını etkileyen anksiyete, panik atak, hiperaktivite, depresyon, aile içi iletişim problemleri gibi sorunlara neden olduğunu belirtti.

İşte ebeveynlerin dikkat etmesi gereken 11 uyarı işareti:

  1. İki hafta veya daha uzun süredir çok üzgün hissetmek veya içine kapanık olmak.
  2. Konsantre olma güçlüğü ve dürtüsellik, hiperaktivite bozukluğu
  3. Otizm spektrum bozukluğu belirtileri göstermek ve şüphe durumu
  4. Korku, kaygı bozukluğu ve davranış sorunları
  5. Kavgaya karışmak, başkalarını kötü şekilde incitmeyi istemek.
  6. Kendine veya başkalarına zarar verebilecek şiddetli, kontrolden çıkmış davranış.
  7. Günlük aktivitelerin önüne geçen yoğun endişeler veya korkular.
  8. Tekrarlayan evden, okuldan kaçma durumu
  9. Arkadaş ilişkilerinde sorun, hiç arkadaşı olmaması
  10. Okula gidememek, derslere girme isteksizliği
  11. Davranışında veya kişiliğinde gözlenen değişiklikler.

çocuk psikolojisi uzmanları

Psikologlar, işaretleri barındıran çocuğun ebeveynlerinin şüphelerine karşılık ne yapmaları gerektiğini de belirtti. Şüpheleriniz varsa, okuldaki arkadaşlarına, öğretmenlerine sorulmalı bilgi alınmalıdır. Problem olduğunu düşündüğü bir durum varsa bunu çocuk psikoloğu veya psikiyatrisiyle konuşmalı ve çocuğu tanımlamalıdır. 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ