KolaycaYap.Com – Kolayca Yapılabilecek Herşey

Ofis hayatının acı tarafı! Miyosafiyal ağrı sendromu nedir? Miyosafiyal ağrı neden olur?

Son yapılan araştırmalarla Miyosafiyal ağrı sendromu bir çok insanda görülmeye başlandı. Özellikle ofis ortamlarında çalışan bireylerde …

Ofis hayatının acı tarafı! Miyosafiyal ağrı sendromu nedir? Miyosafiyal ağrı neden olur?

Son yapılan araştırmalarla Miyosafiyal ağrı sendromu bir çok insanda görülmeye başlandı. Özellikle ofis ortamlarında çalışan bireylerde görüldüğü belirtilen sendromun, hareketsiz yaşamla ilgili olduğu ifade edildi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Narangerel Tseveendorj, miyosafiyal ağrı sendromunu açıkladı. Ofis hayatının acı tarafı! Miyosafiyal ağrı sendromu nedir? Miyosafiyal ağrı sendromu neden olur?

Ofis ortamında çalışmak her zaman rahat ve konforlu gelir. Özellikle masanız ayrı rahat bir koltuğa da sahipseniz, bütün gün öylece çalışıp evinize gidebilirsiniz. Ama masa başı işler düşündüğünüz kadar masum olmayabilir. Son yapılan araştırmalar özellikle masa başı çalışan insanlar ortaya çıkan Miyosafiyal ağrı Sendromu, hareketsiz yaşamın getirisi olarak insanlarda sıklıkla görülmeye başlandı. Avrasya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Narangerel Tseveendorj, Miyosafiyal Ağrı Sendromu hakkında merak edilenleri açıkladı.

ofis ortamı

MİYOSAFİYAL AĞRI SENDROMU NEDİR?

Dr. Narangerel Tseveendorj miyosafiyal ağrı sendromunu şu şekilde açıkladı: “İskelet kaslarının akut veya kronik travması sonucu oluşan bir hastalıktır. Vücuttaki yayılımı, mekanik bir yayılım şekilde olabileceği gibi lokalize bir problem olarak da kalabilir. Tedavi edilmediği takdirde kas yapısında mikro düzeyde harabiyet bulgularına rastlanabilir.”

miyofasaiyal ağrı

MİYOSAFİYAL AĞRI NEDEN OLUR?

Sözlerine devam eden Tseveendorj hastalığı tetikleyen ve sebep olan faktörler arasında ilk olarak hareketsiz yaşam olarak belirtirken “Masa başında uzun süre çalışmak, bilgisayar kullanmak, telefonu başla omuz arasına sıkıştırarak konuşmak, duruş bozuklukları, stres, ağır yük kaldırmak ve uzun süre ayakta kalmak” olarak ifade etti.

miyofasiyal ağrı

“KASIN OLDUĞU HER YERDE GÖRÜLEBİLİR”

Miyofasiyal ağrı sendromu genellikle bel, boyun ve sırt bölgesinde görüldüğünü ifade eden uzmanlar, aslında kas olan her yerde görülebileceğini belirtti. Dr. Tseveendorj “Trigger point, diğer adıyla tetik nokta (kulunç) kas fibrillerinin normal fonksiyonel ilişkisinin bozulduğu alandaki hassasiyetin bölgesel bir dağılım karakterlerinde olduğu ağrılı kas alanıdır. Bu noktalar, kası zayıf ve gergin hale getirerek etkiler ve kas grubunda güçlü kasılmalara neden olur. Devamlı kasılma halinde olan kaslar kemiklere de baskı uygulayarak komşu eklemlerde de bu belirtilerin ortaya çıkmasına neden olur.” açıklamasında bulundu.

miyofasiyal ağrı tedavisi

MİYOFASİYAL AĞRI SENDROMUN​UN TEDAVİSİ MÜMKÜN

Şimdilerde ekonomik zorluklarla birlikte insanların daha fazla stres yaptığı dile getiren Tseveendorj, bu stresinde miyosafiyal ağrı sendromundaki rahatsız edici ağrıların sebebi olabildiğini belirtti. Bu konuda tedavinin var olduğunu ağrının azalması ve gitmesi için belirli sıcak-soğuk tedavileri, fizik tedavi ajanları, tetik nokta enjeksiyonları, kuru iğne tedavisi, nöralterapi, germe-gevşeme egzersizleri, ozon terapi ve manuel terapi seçeneklerinden hastaya uygun olanlar seçilerek tedavisi yapılması gerektiğini dile getirdi.

 MİYOFASİYAL AĞRI SENDROMUNA KARŞI NASIL ÖNLEM ALINMALI?

Ofis ortamında çalışan insanlara son olarak önerilerde bulunan Avrasya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Narangerel Tseveendorj şu maddeleri sıraladı;

•Bilgisayar kullanırken oturma ve vücut pozisyonunuza dikkat edin,
•Ergonomik eşyalar kullanmaya özen gösterin,
•Dinlenmek size çok iyi gelecektir. Bu sebeple dinlenmek için yeterli süre ayırın,
•İş yerinde çalışma koşullarınızı düzenleyin,
•Aşırı spor yapmaktan kaçının,
•Stres bu hastalığın en büyük düşmanı… Tam da bu sebeple stresten uzak durun,
•Özellikle aerobik ve germe ve gevşeme egzersizleri yapmaya özen gösterin,
•Kendiniz için sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturun,
•İyi bir uyku düzeni oluşturun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ