KolaycaYap.Com – Kolayca Yapılabilecek Herşey

Bebekler lahana yer mi? Bebeklere kaçıncı ayda lahana verilmeli? Lahananın bebeklere faydası

Bebeklerin özellikle ilk altı aya kadar anne sütü ile beslenmesini tavsiye eden uzmanlar bunun yanı sıra 6 aydan sonra bebeklere ek takviyeler de …

Bebekler lahana yer mi? Bebeklere kaçıncı ayda lahana verilmeli? Lahananın bebeklere faydası

Bebeklerin özellikle ilk altı aya kadar anne sütü ile beslenmesini tavsiye eden uzmanlar bunun yanı sıra 6 aydan sonra bebeklere ek takviyeler de tavsiye eder. Annelerin ise en merak ettiği durumlardan biri de bu ek takviyeler arasında hangi besinlerin olduğudur. İçeriğinde yüksek oranda vitamin ve mineral barındıran lahana bebeklere fayda sağlar mı? Bebekler lahana yer mi? Bebeklere kaçıncı ayda lahana verilmeli?

Doğada en güçlü lif kaynaklarından biri olan lahana, sindirim sistemini sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu yüzden sadece çocuklara ya da yetişkinlere değil aynı zamanda bebeklere de fayda sağlar. Özellikle 6 aydan sonra anne sütüyle beraber ya da anne sütü kesilen bebeklere verilmesi konusunda uzmanlar öneride bulunur. Antibakteriyel maddeler içeren lahana böylece bebeklerin gelişimine katkısı olur. Turşusu ve yemeği yapılan lahana kış aylarında oldukça güçlü bir probiyotik etki sağlar. 

bebekler lahana verilebilir

BEBEKLERE KAÇINCI AYDA LAHANA VERİLMELİ?

Bebekler püre yemeği ya da çorbası yapılan lahanayı rahatlıkla tüketebilirler. Ortalama 6 aydan sonra bebeklere lahana verilebilir. Pirinç, patates ve havuçla beraber kaynatılıp püre haline getirildiğinde güçlü bir vitamin deposu oluşur. 6 aydan sonra halen anne sütü almasına rağmen bebeklere ek takviye olarak verilebilir. Ayrıca tamamen sütten kesilen bebekler için ise tamamlayıcı bir besin olur. 

lahana bebeklere kemik gelişimini destekler

LAHANANIN BEBEKLERE FAYDASI

  • Gelişmekte olan bebeklerin sindirim sistemlerini destekleyerek daha sağlıklı çalışmasına zemin hazırlar. Ayrıca hastalıklara karşı daha zayıf olan bebeklerin bağırsaklarındaki bakterileri dengeler. Kabız ya da aşırı ishal gibi sorunların yaşanmasını önler.
     
  • Yapılan bir çalışmada lahananın kan içindeki kolesterol seviyesini dengeler. Kolesterol insan vücudunda doğuştan itibaren olan bir sorundur. Beslenmeye dayalı değişir. Kötü kolesterol artınca bebeklerde stres ve huysuzluk durumu da artar. Ancak lahana çok güçlü kükürt içeren bir bileşik olan glukosinolat maddesine sahiptir. Bu madde kötü kolesterol seviyesini düşürür.
     
  • Bebeklerde en önemli süreç bağışıklık sistemidir. Lahana bağışıklık sistemini yenilemede oldukça faydalı bir besindir. Yapılan araştırmalarda bebeklik çağında tüketilen lahananın bağışıklıktaki vitamin ve mineralleri artırdığı ortaya çıkarıldı. 
     
  • Lahananın en büyük faydası ise C vitaminidir. Kas ve kemiklerin gelişimine katkı sağlar. Bu da ileri yaşlarda bebeklerin kemik ve kas sistemlerindeki hastalıkların yaşanmasını engeller. 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ